4 saat uzman ve kullanıcı yorumu okuyup, video izledik.
Bu ürünle ilgili tüketicilerin düşünceleri özetle aşağıdaki gibidir.
• Fiyatına kıyasla çarpıcı görüntü performansı
• Geniş renk gamı, ayrıntılı siyahlar ve ortalama üstü parlaklık
• 120Hz gerçek yenileme hızı
• Üç taraflı Ambilight çevresel aydınlatma
• Yenilikçi bağlantı teknolojileri
• HDR içerikler için yetersiz parlaklık
• Ortalama ses kurulumu
Philips'in 2022 yılı orta sınıf TV modellerinden biri olan PUS8807 serisi, üst, sağ ve sol tarafında bulunan üç taraflı ambilight aydınlatma sistemi ve güncel ekran teknolojileri ile dikkat çeken bir model. Bu bağlamda uygun bir fiyatla TV yayını, film izleme veya üst düzey oyunlar dahil olmak çok yönlü bir deneyim vadeden PUS8807, dışarıdan bakıldığında gümüş rengi bir alt çerçeve ve kasa yapısı ile kesinlikle şık bir tasarıma sahip.
Philips PUS8807, ortalamanın üzerinde parlaklık, kontrast ve renk derinliği ile sınırlarının ötesinde bir görüntü deneyimi vadediyor. Siyah ve siyaha yakın görüntülerde ayrıntıları korumayı başaran model, hem aydınlık hem de karanlık ortamlarda kullanıma uygun. HDR içerikler söz konusu olduğunda ise, burada ortalama bir sonuçla karşılaşıyoruz. Günümüzde başarılı bir HDR deneyimi, ekran parlaklığı ile doğru orantılı. Philips PUS8807 ise, ortalama üstü diyebileceğimiz bir parlaklık ile piyasadaki diğer üst düzey TV’lerin gerisinde kalıyor.
Öte yandan sunulan görselliğin başarısız olduğunu söylemek zor. Gece karanlığında havai fişekler, karanlıktaki farlar gibi ince ayrıntılar bu fiyat segmenti için göz alıcı. Ayrıca Ambilight arka aydınlatma sisteminin göz ardı edilmeyecek bir özellik olduğunu belirtelim. PUS8807 ise, üç taraflı Amblight aydınlatma ile ekran bütünlüğünü büyük ölçüde arttırmayı başarıyor. TV’nin kesinlikle olduğundan daha büyük bir hissiyat verdiğini söyleyebiliriz. Ayrıca 120Hz gerçek yenileme hızına sahip olan 8807, spor maçları, aksiyon filmleri ve oyunlar söz konusu olduğunda izleyicisine keskin bir görüntü deneyimi vadediyor.
8807'deki ses sistemi, tipik olarak standart TV’lere yakın diyebiliriz. İki adet 10W stereo çıkışı genel izleme deneyimi için uygun olsa da, film veya dijital içeriklerde zayıflığını belli ediyor. Diyalog veya tiz tonlardaki ayrıntılar dikkate değer. Ancak bas tonlarını duymakta zorlanıyorsunuz. Diğer tarafta bu TV'nin Dolby Atmos desteğine sahip olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla ortalama veya ortalama üstü bir harici ses çözümü ile bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Çoğu Philips modelinde olduğu gibi Philips 8807, kutusundan Android 11 işletim sistemi ile çıkıyor. Bu noktada gerek oyun gerekse de dijital içerik platformları olsun aradığınız tüm uygulamalara rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. TV'nin kullanıma ise ufak yazılımsal hatalar olsa da, akıcı ve tepkisel. Ayrıca sesli asistan üzerinden TV'yi sesli olarak da kontrol edebiliyorsunuz.
Kısaca özetleyecek olursak, üç taraflı Ambilight aydınlatma, ortalama üstü ekran parlaklığı ve siyah bütünlüğü ile dikkat çeken Philips 8807, orta sınıf TV’ler arasında göz atılması gereken bir model. Bu TV’nin tek dezavantajı, zayıf ses sistemi ve kısıtlı HDR parlaklığı diyebiliriz
Üç taraflı Ambilight aydınlatma, ortalama üstü ekran parlaklığı ve siyah bütünlüğü ile dikkat çeken Philips 8807, bütçe televizyonları arasında göz atılması gereken bir model.