5 saat uzman ve kullanıcı yorumu okuyup, video izledik.
Bu ürünle ilgili tüketicilerin düşünceleri özetle aşağıdaki gibidir.
• LG'nin şimdiye kadarki en parlak OLED televizyonu
• Kusursuza yakın siyah tonları ve zengin renkler
• Geniş görüş açısı
• webOS 22 işletim sistemi ve akıcı kullanım
• Yeni nesil bağlantı ve oyun özellikleri
• C2'den önemli ölçüde daha pahalı
• HDR10+ desteği yok
Akıllı televizyon söz konusu olduğunda sektörün büyük isimlerinden LG’nin ülkemizde G26LA kod adıyla satışa sunulan G2 serisi, görüntü doğruluğu, işleme ve en yüksek parlaklık açısından sınıfında lider performans sunmayı vaat eden, şirketin 2022 yılı için yeni üst düzey 4K OLED TV’lerinden bir tanesi. G2'nin adından da anlaşılacağı gibi, LG'nin Galeri Serisi TV'leri tasarıma öncelik veriyor. Özellikle duvara montaj için tasarlanan ve herhangi bir zemin standına sahip olmayan LG G2 serisi, bu amaçla özel bir duvar aparatı ile geliyor. Bununla birlikte ince kasa yapısı ve metal minimalist bir çerçeveye sahip olan modelin oldukça şık gözüktüğünü söyleyebiliriz.
LG G2, parlak vurgular ve inanılmaz derecede doğru dinamik ton eşleme ile olağanüstü HDR performansı sunan mükemmel bir OLED TV. G1 serisine kıyasla yaklaşık yüzde 30 daha yüksek bir parlaklığa ulaşan LG G2 serisi, şirketin yeni 5. Nesil Alpha 9 işlemcisisinden güç alıyor. Düşük çözünürlüklü içeriğin yükseltilmesini iyileştirmek için yapay zeka desteğinden faydalanan bu işlemci, ayrıca tür algılama, sahne algılama ve nesne ve arka plan geliştirmeleri gibi birçok yeteneğe sahip. Hepsi bir araya geldiğinde ise neredeyse sonsuz kontrast oranı ve inanılmaz geniş izleme açılarıyla LG G2 serisi, HDR ve SDR içeriklerde bir OLED TV'den beklediğiniz tüm performansı sağlıyor.
Görüntülerde mükemmel bir ekran bütünlüğü sağlayan ve herhangi bir şeritlenme, kirli ekran efekti veya renk tonlaması sorununa sahip olmayan model, özellikle Film Yapımcısı modunda göz alıcı bir görüntü deneyimi vadediyor. Ses performansı söz konusu olduğunda ise harika görüntü kalitesine ek olarak G2 serisi, sadece güzel görünmekle kalmayan aynı zamanda kulağa da harika gelen bir televizyon. Şirketin 5. Nesil Alpha 9 işlemcisi burada da devreye giriyor ve yapay zekâ desteği ile sürükleyici bir ses deneyimi oluşturulmasını sağlıyor. Kulağa gelen diyaloglar oldukça anlaşılır ve net.
İşletim sistemine gelindiğinde LG'nin akıllı platformunun en son sürümü webOS 22’ye sahip olan LG G2 serisi, kullanıcısına daha sezgisel bir etkileşim, daha fazla kişiselleştirme fırsatı ve daya iyi öneriler sağlamak için geliştirilen bu işletim sistemi ile oldukça akıcı bir kullanım sunuyor. WebOS 22, android işletim sistemine sahip olan akıllı televizyonlar kadar geniş bir mağazaya sahip değil ancak birçok popüler uygulamaya rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.
LG G2, 120 Hz'de 4K'yı destekleyen dört HDMI 2.1 girişi, Nvidia G-Sync, AMD Freesync ve VRR desteği ile kendisini bir oyun televizyonuna çevirme konusunda oldukça yetenekli. Kısaca, tasarımı ve gelişmiş panel özellikleri ile dikkat çeken LG G2 serisi, 2022 model akıllı televizyonlar arasında kesinlikle en üst sırada yer alıyor. Televizyonun buradaki tek dezavantajına gelirsek kendisi ile benzer özelliklere sahip olan C2 serisinden daha yüksek bir fiyata sahip olması diyebiliriz. G2 serisi, C2 serisinden daha yüksek bir parlaklık seviyesine ulaşıyor olsa da, ayak standı ve daha uygun bir fiyata sahip olması kullanıcıların tercihini zorlaştırabilir.
Zengin renk tonları, kusursuz siyah performansı ile öne çıkan ve çoğu kullanım senaryosu için mükemmel bir TV olan LG G2 serisi, şimdiye kadarki en parlak OLED TV modeli