4 saat uzman ve kullanıcı yorumu okuyup, video izledik.
Bu ürünle ilgili tüketicilerin düşünceleri özetle aşağıdaki gibidir.
• Geniş renk yelpazesi ve sonsuz kontrast oranı
• 120Hz yenileme hızı
• Sınıfının en iyi oyun özellikleri
• Güncel görüntü teknolojileri
• Ortalama üstü parlaklık
• Ufak arayüz hataları - Yer yer hantal yazılım
• Ortalama üstü ses performansı
LG B3 4K OLED TV serisi, mürekkep derinliğinde siyahlar, göz alıcı renk üretimi ve şık tasarımıyla LG'nin yıllardır takip ettiği trendi sürdürüyor. Kutudan çıktığı haliyle B3'ü üst düzey G3 ve C3 serilerinden ayırmak oldukça zor. Zira son derece ince hatlara ve imza bir şıklığa sahip. B3 ile birlikte gelen stand ise, üst modellere kıyasla ucuz hissettiren plastik bir malzemeden yapılmış. Ancak bunun duvar tipi kullanımlarında fark edilmediğini belirtmekte fayda var.
LG OLED B3 serisi, tepe model TV'lere kıyasla daha standart bir parlaklık çıkışıyla geliyor. Yani aydınlığın yoğun olduğu odalarda ışıkla mücadele edecek kadar parlak değil. Ancak buna kıyasla göz alıcı netlikte görüntüler ve mürekkep siyahlar ile söz konusu. Üstelik yansıma yönetimi de iyi çalışıyor. TV'nin zayıf yönlerine gelirsek, görüntü işleme performansı ne yazık ki rakiplerinden zayıf. Örneğin hareketli görüntülerde nesnelerin pikselleştiğini ve ayrıntıların kaybolduğunu görebiliyorsunuz. Bu durum özellikle ayrıntıların zor seçildiği karanlık sahnelerde belirgin oluyor. Bunun dışında B3, hem sinemaseverler hem de oyuncular için eksiksiz bir TV.
TV'nin zayıf yönlerinden biri de ses bölümünde. Burada 20W stereo hoparlörler mevcut. Pratikte ise bunun etkinliğinden söz etmek zor. Sesler net ve çıkış aralığı iyi olsa da, uygun basla en iyi deneyimini almak için harici çözümlere yönelmeniz faydalı olacaktır. Bu doğrultuda LG, B3 serisinde DTS teknolojilerini kaçırmamış. Kullanım bölümünde ise, LG B3 ile geçen yılki B2 modeli arasındaki temel fark arayüzde. WebOS 23 platformunun tamamı, yeni ve şık bir düzen ile yenilendi. Artık ekranın büyük bir kısmı tek bir banner ile kaplanıyor ve altında oyun, iş, müzik, spor ve akıllı ev işlevleriyle ilgili 'kartlar' yer alıyor.
Böylece OLED TV'nize ihtiyaç duyduğunuz her şeye kolayca erişebiliyorsunuz. LG'nin Sihirli Uzaktan Kumandası ise her zamanki gibi tutması keyifli ve fare benzeri imleci ile B3'ü kullanımı kolay bir TV haline getiriyor. Ancak karasal kanal geçişleri ve yoğun uygulama kullanımında yer yer hantal hissettirdiğini belirtelim.
Kısaca özetleyecek olursak, LG B3 OLED 4K TV serisi, geçen yılki selefinden çok da farklı değil. Ancak daha uygun bir fiyata OLED C3 serisinde mevcut olan birçok özelliğe erişebiliyorsunuz. TV'nin en büyük handikabı ise, ortalama ses ve görüntü işleme performansı gibi görünüyor.
LG B3 OLED 4K TV serisi, geçen yılki selefinden çok da farklı değil. Ancak daha uygun bir fiyata OLED C3 serisinde mevcut olan birçok özelliğe erişebiliyorsunuz.