6 saat uzman ve kullanıcı yorumu okuyup, video izledik.
Bu ürünle ilgili tüketicilerin düşünceleri özetle aşağıdaki gibidir.
• Siyah tonlar kusursuza yakın
• Hızlı tepki süresi ve düşük giriş gecikmesi
• Geniş renk yelpazesi
• FreeSync, HDMI Forum VRR ve G-SYNC desteği
• Akıcı kullanım ve arayüz
• Kalıcı iz (Burn-in) riski
• HDR içeriklerde zayıf parlaklık
LG OLED B1 serisi, OLED C1 modelinin kırpılmış bir sürümü niteliğinde. LG B1, tüm ayrıntılarıyla premium bir TV olduğunu hissettiriyor. Öyle ki OLED panelin sağladığı ince form faktörü ve çerçeveleri kesinlike göz alıcı. Buradaki tek dezavantajın küçük ve plastikten yapılmış ayak desteği olduğunu belirtelim.
LG OLED B1, neredeyse sonsuz bir kontrast oranı ile birleşen zengin ve göz alıcı renklere sahip. Örneğin farklı türden çiçeklerin yer aldığı bir içerikte hacimli kırmızılar ve yeşiller ile karşılaşıyorsunuz. Görüntü keskinliği ise kusursuza yakın. Ancak parlaklığın QLED TV’lerin gerisinde olduğununu belirtmekte fayda var. Bunun dışında OLED B1, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HLG ve HDR 10+ gibi güncel görüntü teknolojileri ile rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başarıyor.
Ses performansına gelirsek, OLED B1 oldukça yetenekli. Televizyonun altına konumlandırılan ses sistemi, çevresel etkilerde zayıf kalıyor ancak yüksek ses seviyelerine rahat bir şekilde ulaşabiliyor ve ayrıntıları kaybetmiyor. LG B1'e güç veren WebOS 6.0 ise, önceki sürümlere kıyasla yeni widgetlar ve daha modern bir arayüze kavuşmuş. Arayüzde ufak hatalara sahip olsa da, geniş bir uygulama mağazası ve sihirli kumanda ile akıcı bir kullanım vadediyor.
Kısaca özetleyecek olursak, LG’nin bütçe odaklı OLED TV yelpazesinde yer alan B1 serisi, sağlamlığından bir miktar ödün veriyor olsa da, geniş renk yelpazesi, ortalama üstü parlaklık ve derin siyahlar ile bu açığı kapatmayı başarıyor.
LG'nin giriş seviyesi OLED TV'leri arasında yer alan B1 serisi, küçük arayüz hatalarının yanı sıra geniş renk yelpazesi, ortalama üstü parlaklık ve derin siyahlar sunuyor.