Yüklemeniz gereken en iyi Android TV uygulamaları

Android işletim sistemine sahip TV’lerin ve TV’leri akıllı hale getiren Android destekli cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Peki yüklemeniz gereken en iyi Android TV uygulamaları neler? Bu yazımızda ihtiyaç duyacağınız birden fazla Android TV uygulamasına yer verdik.

Geçmişten günümüze akıllı TV'ler, alışık olduğumuz televizyon deneyimini büyük ölçüde değiştirdi. Günümüzde sıkça kullanılan Android TV veya Google TV ise, günümüzün en hızlı büyüyen platformlarından biri konumunda ve yükleyebileceğiniz çok sayıda Android TV uygulaması bulunuyor. Bunun kuşkusuz nedeni, film veya dizilerin yanı sıra geniş uygulama mağazası ve üçüncü taraf uygulama desteği. Bu sayede TV deneyimini bir adım daha ileriye taşıyabilmeniz mümkün. 

Günümüzde ise birçok kullanıcı, Android TV uygulamaları ve TV'lerde bulunması gereken uygulamaların neler olduğunu araştırıyor. Niketim yayın hizmetlerinden oyun platformlarına, üretkenlik araçlarına ve ötesine kadar, farklı zevklere ve tercihlere hitap eden çok sayıda Android TV uygulaması mevcut. Bu yazımızda ise, ister Android TV ister Android TV Box olsun Android TV'lerde bulunması gereken uygulamaları bir araya getirdik.

  • VLC Player - VLC for Android

Yüklemeniz gereken Android TV uygulamalarından ilki, bilgisayarlar başta olmak üzere multimedya sistemlerinde sıkça karşımıza çıkan VLC Player. Google Play üzerinden rahatça erişebileceğiniz bu uygulama, hemen hemen her video veya ses formatını destekleyen çok yönlü bir medya oynatıcısı. Ayrıca çoğu multimedya dosyasının yanı sıra disklerinize, yerel cihazlara ve ağ akışına erişebiliyorsunuz. Üstelik reklamsız ve sade bir tasarımda geliyor.

  • Google Drive

Bir diğer Android TV uygulaması ise Google Drive. Halihazırda Google Workspace'e dahil olan bu platform, yedeklediğiniz dosyalara Android TV'nizden erişmenizi sağlıyor. Dolayısıyla dosya aktarımı için herhangi bir kabloya veya bağlantıya ihtiyacınız olmuyor. Kısaca bilgisayar veya akıllı cihazlarınızda bulunan multimedya dosyalarını Android TV'nizde görüntülemek istiyorsanız, Google Drive'ın en iyi çözümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

 

  • Send Files to TV

Send Files to TV, akıllı TV'niz ve telefonunuz arasında kablosuz dosya transferi yapabilmenizi sağlıyor. Uygulamayı açtığınızda "Gönder" ve "Al" olmak üzere iki seçenek ile karşılaşıyorsunuz ve çok sayıda dosya türüne destek sunuluyor. Buna Google Play üzerinde bulamadığınız APK formatları da dahil. Dolayısıyla Send Files To TV, Android TV uygulamaları listemizde kritik bir öneme sahip.

  • Stremio

Bildiğiniz gibi Netflix ile popüler olan dijjital içerik platformlarının sayısı her geçen gün artıyor. Android TV uygulamaları listemizde bulunan Stremio ise, filmler, diziler, canlı TV ve video kanalları dahil olmak üzere çok sayıda içeriğe ulaşmanızı sağlayan bir video akışı uygulaması. Ayrıca önizlemeler, fragmanlar, bölüm özetlerinin yanı sıra, torrent dosyalarına ulaşabileceğiniz bir eklenti ve alt yazı desteği de bulunuyor. 

  • AirScreen

Esasen bir medya akışı uygulaması olan AirScreen, günümüzün en büyük sorunlarından birine çözüm getiriyor. Bilen veya bilmeyenler olacaktır, bir iPhone ekranını AirPlay desteği bulunmayan TV'ye paylaşmak ne yazık ki mümkün değil.  AirScreen ise buna çözüm getiriyor. 

Ayrıca bunun için uygulamayı yalnızca Android TV'nize yüklemeniz yeterli. iOS veya macOS cihazlarınızda başka bir uygulama açmanıza gerek kalmadan 4K UHD çözünürlüğe kadar aktarım yapabiliyorsunuz. 

  • GeForce NOW

Günümüzün en popüler bulut oyun platformlarından GeForce Now, kullanıcılara uzaktaki bir bilgisayara bağlanarak oyun oynama fırsatı tanıyor. Türkiye'de GAME+ adıyla sunulan bu servis, özellikle PC donanımı düşük ancak internet kalitesi yüksek olan kullanıcılar için rakibi olmayan bir hizmet.

GeForce Now'da halihazırda 1000'den fazla PC oyunu mevcut. Ancak bu oyunlara erişmek için Steam, Epic Games veya Xbox Game Pass özelinde sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca oturum başına 1 saate kadar oyun oynamanızı sağlayan 1 saatlik bir ücretsiz sürümü de mevcut. Dolayısıyla GeForce Now, oyun oynamayı seven kullanıcılar için en iyi  Android TV uygulamalarından biri konumunda.

  • Kodi

Listemizin yedinci sırasında yer alan Kodi, açık kaynaklı bir medya oynatıcısı. Bu sayede aynı anda hem müzik çalar, hem film oynatıcı hem de canlı TV olarak kullanılabililiyor. Ayrıca Wi-Fi medya merkezlerinden PC’lere kadar ev ağınızdaki çeşitli cihazlara da ulaşmanızı sağlıyor. 

  • Steam Link

Yüklemeniz gereken en iyi Android TV uygulamalarından biri de Steam Link, PC oyunlarını Android’de oynamanızı sağlayan ücretsiz bir uygulama. Kısaca ağınızın verimliliğine bağlı olarak PC'nizde bulunan oyunları akıllı TV'nize yansıtabiliyorsunuz. Tabi ki bunun için yerel bir bilgisayara ihtiyacınız var. Ancak bilgisayarınızdaki oyunları akıllı telefon/tabletinizde oynama düşünceniz varsa bunu gerçekleştirebileceğiniz en iyi uygulamalardan biri.

  • Spotify

Günümüzde adını sıkça duyduğumuz Spotify, popüler bir müzik akışı uygulaması. Dünya çapındaki içerik üreticilerinden milyonlarca şarkıya ulaşmasınıza sağlayan bu platform, Android TV desteği sayesinde artık akıllı TV'lerde de bulunuyor. Ayrıca Android TV uygulaması üzerinden cihazlarınız arasında geçiiş yapabliyor ve kablosuz olarak kontrol sağlayabiliyorsunuz. 

  • TVUsage

TVUsage, aileler için bir Ebeveyn kontrolü uygulaması. Dolayısıyla ekran süresi, uygulama kilidi ve kısıtlı kullanım saatlerinin yapılandırılması gibi çok sayıda özelliğe sahip. Ayrıca bu kısıtlamalar için 4 haneli pinler belirleyebiliyorsunuz. Üstelik herhangi bir Android televizyon uygulamasını da kitlemenize olanak tanıyor. Bu yazımızda akıllı TV sahipleri için en kullanışlı Android TV uygulamalarını derledik. Ayrıca akıllı TV'nizde bulunan uygulama mağazası üzerinden binlerce Android TV uygulamasına ulaşaiblirler.

Daha fazla TV Alma Rehberi için tıklayın.