5 saat uzman ve kullanıcı yorumu okuyup, video izledik.
Bu ürünle ilgili tüketicilerin düşünceleri özetle aşağıdaki gibidir.
• Yüksek parlaklık ve mükemmel siyah seviyeleri
• Dolby Vision ve HDR desteği
• Geniş renk gamı ve üst düzey renk doğruluğu
• Oyuncular için harika
• Geniş görüş açısı
• Daha küçük boyutlu C2 modelleri, Parlaklık Artırma desteğine sahip değil
• C1 serisine kıyasla büyük bir yatırım gerektiriyor
LG’nin yeni tepe model OLED televizyon serilerinden biri olan ve ülkemizde C24LA kod adıyla satışa sunulan LG C2 serisi, geçen yılın en başarılı televizyonları arasına ismini yazdırmayı başaran C1 serisinden sonra firmanın yeni premium televizyon serilerinden biri olma niteliği taşıyor. Markanın şimdiye kadarki en güçlü çipi olarak övülen Alpha 9 Gen 5’den güç alan modelin tasarımından başlayacak olursak, en göze çarpan detayın yapılan malzeme kalitesi değişikliği olduğunu söyleyebiliriz. Kompozit fiber malzeme ile güçlendirilen LG C2 serisi, ince ve şaşırtıcı derecede hafif. Bu nedenle televizyonu duvara asmak isteyen kullanıcıları oldukça mutlu edeceğini düşünüyoruz.
Ekran kalitesine geldiğimizde yukarıda da bahsettiğimiz gibi şirketin şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi Alpha 9 Gen 5’den güç alan LG C2 serisi, yapay zekâ destekli bu işlemci ile birlikte oldukça keskin ve ayrıntılı bir görsellik sunuyor. Düşük çözünürlüğe sahip içeriklerin yükseltilmesi konusunda hakkını veren model, LG'nin sınıfında lider diyebileceğimiz dinamik ton eşlemesi ile birlikte şimdiye kadar gördüğümüz en iyi HDR görüntüleri sunarak göz alıcı bir deneyim vadediyor. Bu deneyime oldukça geniş bir görüş açısı, şirketin parlaklık arttırma teknolojisi (Brightness Booster) ve mürekkep gibi siyah tonları da eklediğimiz de LG C2 serisi, bir OLED TV’den beklediğiniz tüm performans avantajlarını sağlıyor.
Uzun lafın kısası C2, kendisinden önceki tüm LG C serisi ekranlardan daha iyi bir HDR ve genel görüntü tekdüzeliği sunuyor. Alpha 9 Gen 5 işlemci ve yeni panel teknolojisinin muhteşem kombinasyonu sayesinde, kendinden önceki C1'den açıkça daha iyi performans gösteriyor. Peki bu televizyonun dezavantajı yok mu diye soracak olursanız, tüm OLED TV'lerde olduğu gibi C2’de de ekranı kaplayacak bir beyaz görsel açtığınızda örneğin geniş bir kar alanı gibi, LCD'lerden biraz daha kararıyor ancak bu durumlarda bile neredeyse hiç loş olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca 48 ve 42 inçlik daha küçük iki C2 modeli, yukarıda bahsettiğimiz Parlaklık Arttırma desteğine ne yazık ki sahip değil.
Ses tarafında ise Samsung QN95B ve LG G2 serilerinin sahip olduğu sürükleyici hoparlör deneyiminden geri kalan LG C2 serisi, kâğıt üzerinde yazandan daha iyi bir iş çıkartıyor. Yeni işlemci aynı zamanda ses bölümünde de bir yükseltme sağlıyor ve film müzikleri artık önceki 5.1.2 yerine 7.1.2 sanal kanallara yükseltiliyor. Yapay zeka desteği ile güçlendirilen AI Sound Pro modu seçildiğinde ise LG C2’nin etkileyici bir sanal ses deneyimi sunduğunu ve gerek bas gerekse de tiz tonları olsun her detayı kulağınıza ulaştırmak konusunda kendisini alıkoymadığını söyleyebiliriz.
LG'nin 2022 TV'leri yeni webOS 22 işletim sistemiyle geliyor. Bu işletim sistemi 2021 yılında kullanıma sunulan webOS 6.0’a kıyasla büyük bir yükseltme olmasa da, tam ekrana geçiş yapan yeni bir arayüz tasarımı ve kişiselleştirilebilir yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Popüler birçok uygulamaya ev sahipliği yapan webOS 22 işletim sistemi, C2 serisinde oldukça akıcı bir şekilde çalışıyor ve dijital platformlarda Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi özellikleri de sorunsuz bir şekilde destekliyor. İşletim sisteminin yanı sıra ayrıca kendisini başarılı bir oyun televizyonuna çeviren C2 serisi, yeni nesil konsollar için dört adet HDMI 2.1 girişi, 120Hz yenileme hızı, düşük gecikme süresi, ALLM, NVIDIA G-Sync ve AMD FreeSync gibi etkileyici özelliklere sahip olduğunu belirtmemiz gerek.
Yeni LG C2, eski modele göre görüntü kalitesinde net bir artış sağlıyor ve geleceğe yönelik bağlantı sunuyor ancak boyutlar arası farklılıklar mevcut