Akıllı TV'lerde Chromecast nedir ve nasıl kullanılır?

Akıllı TV'lerde Chromecast nedir ve nasıl kullanılır?

Bildiğiniz gibi akıllı TV'ler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Dolayısıyla bu cihazlara dahil edilen teknolojiler, seçim yapacak kullanıcıları gerçekten zorlayabiliyor. Bu yazımızda, mobil cihazlarınızdaki ve bilgisayarınızdaki görüntüyü televizyona yansıtmanızı sağlayan Google Chromecast nedir?, nasıl kullanılır? gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Chromecast nedir ve

Chromecast için Android işletim sisteminden faydalanan bir akış sistemi diyebiliriz. Öyle ki akıllı televizyonlarda kendiliğinden olan bu özelliğe, uzun süredir harici Chromecast cihazlarıyla da erişilebiliyor. Dolayısıyla Chromecast sayesinde herkesin televizyonunu yükseltmesi mümkün demek doğru olur.

Ancak bir parantez açmamız gerekirse, Google Chromecast'in televizyonunuzu bir akıllı TV haline getirmeyeceğini belirtmekte fayda var. Bu aşamada televizyonunuzu akıllı TV haline getirecek pek çok Android TV Box bulunuyor. Üstelik bunların fiyatları Google Chromecast ile neredeyse aynı.

Chromecast, Google Home uygulaması ve çeşitli medya platformları ile entegre çalışan bir yapıya sahip. Böylelikle cihazlarınızda yer alan fotoğraf ve video gibi medya içeriklerinizi hızlıca televizyonunuza yansıtabililiyorsunuz. Sonuç olarak, Chromecast için eski televizyonları modernleştirmenin ve medya içeriklerinizi büyük ekranlarda keyifle izlemenin bir yolu diyebiliriz. Peki akıllı TV ve cihazlarınız üzerinden Chromecast'i kullanmak için ne yapmanız gerekiyor?

nasıl kullanılır? 

Aslında hepimiz Google Chromecast'i farkında olmadan kullanıyoruz. Öyle ki uyumlu bir uygulama üzerinden oynatılan hemen hemen her içerikte, Chromecast'in bulunduğu yerleşik simgesi bulunuyor. Peki Mobil cihaz kullanılarak nasıl Chromecast üzerinden yayın yapılır?

iOS ve Android telefonlar üzerinden Chromecast'e nasıl ulaşılır?

Bunun için Android veya Apple iOS mobil cihazdaki Chromecast özellikli bir uygulamayı başlatmanız yeterli.

  1. Mobil cihazda Chromecast özellikli uygulamayı başlatın.
  2. Uygulama ekranında Chromecast yerleşik simgesine dokunun 
  3. TV modelini seçin.
  4. Oynatmayı başlatmak için Oynat'a dokunun . İçerik seçilen TV'de oynatılmaya başlayacaktır.

Bilgisayar üzerinden nasıl yayın yapılır?

Günümüzde birçok kullanıcı, bilgisayarlar veya dizüstüler üzerinden Chromecast'e nasıl ulaşacağını merak ediyor. Bu aşamada Chromecast destekli akıllı TV'nize PC üzerinden erişmek oldukça basit. Öyle ki Google Chrome tarayıcısını kullanarak ekranı kablosuz olarak televizyonda görüntüleyebilirsiniz.

  1. Bilgisayarınıza televizyonla aynı Wi-Fi ağına bağlanın.
  2. Google Chrome tarayıcısını açın .
  3. Tarayıcı ekranının sağ tarafında Ayarlar simgesini tıklayın ve Yayınla'yı seçin.
  4. Bu bölümde ''Sekmeyi Yayınla'' veya ''Ekranı Yayınla'' seçenekleri üzerinden hem belirli bir sekmeyi hem de ekranınızı yayınlayabilirsiniz.

Chromecast üzerinden medya içeriğinizi TV'nize aktarma işlemi bu kadar! Eğer ki bu işlem sırasında sorun yaşıyorsanız. Akıllı TV'nizin Chromecast desteği bulunmuyor olabilir. Bunun için harici Google Chromecast cihazlarına göz atabilirsiniz.

Daha fazla TV Alma Rehberi için tıklayın.